Gyál , 2004. május. 14. péntek

 

Gyáli városnéző sétával indítottuk a délutánt, mivel nem nagyon voltunk ismerősek e városka nevezetességeinek elhelyezkedését illetően, így a MűvHáz-at sem tudtuk merre keressük... de pár kedves helyi emberke segítségével megtaláljuk a pompázatos fehér épületet, ami nagyságával és méreteivel engem mindenképpen meglepett!

Szerencsére időben érkeztünk, és nyitott ajtókra találtunk, ami közvetlen a nézőtérre vezetett (ez olyasfajta oldalsó vagy inkább hátsó bejárat féleség volt...), bekukkantunk gyorsan és kit látnak szemeink.... épp Verus próbál a színpadon:) Beülünk a nézőtérre, hallgatjuk a számokat sorban… (van egy új is : francia fajta) és a régi szép ismerősök is sorban… amolyan külön koncert volt ez, behangolás címén. :) Majd szólnak nekünk a rendezők, hogy csak állóhely lesz ám a koncerten nekünk, mert az összes ülőhely elővételben elkelt, de ekkor még nem mondják, hogy az érdeklődés akkora volt a megák iránt, hogy két koncert lesz egymás után… mivel nem fér be a város apraja és nagyja egy időpontban… :)

A kimaradók a mai napon: Edi , Evy , Ibi és Heni.

A többiek hősiesen állják az autogramvadászok végeláthatatlan özönét az udvaron, és a koncert is lassan kezdetét veszi már.

A fellépők sorrendjét nem írom le, mert mindenki kívülről fújja már szerintem…

Acél Gergő ma is (mint mindig) fergeteges volt, ért a hangulatcsináláshoz az biztos, bár a második koncerten nem volt könnyű dolga…

Igen, ez elég érdekes volt, hogy mekkora különbség volt a két nézősereg között, a korábbi előadáson sok gyerkőc volt, akik rendesen tapsoltak, ujjongtak, sőt még a csillagdalt is énekelték mikrofonba, előreszaladva a színpad elé. Viszont a második koncerten, mintha a székbe szögezték volna az embereket, páran tapsoltak csak, és nagyon furcsa volt ezt látni, mert nem vagyunk hozzászokva ehhez. Nehéz lehet úgy fellépni, hogy az ember túl sok emberi reakciót vagy visszajelzést nem kap a nézőtérről…

A legtöbben a 'szokásosat' énekelték, Leslie adott elő egy új gitáros számot, meg Verus egy Koncz Zsuzsa dalt. Verus mai választásai: Home by the river , It's your life , Várj, míg felkel majd a nap, Petőfi vers megzenésítés -Lennék én folyóviz ..., Koncz Zsuzsa szám – Dúdoló, (behangolásnál: egy Tracy Chapman szám, a Famous blue raincoat , és az a bizonyos francia nyelvezetű új (ami ha jól tudom Szekszárdon debütált).

Még egy érdekesség volt ezen a koncerten, az pedig a helyiek pirotechnikai meglepetése volt…

A csillagdal kellős közepén felrobbantottak kb.4-5 petárda-tűzijáték egyveleget, a megáktól kb. 1 méterre a színpad elején… aminek a darabjai repültek össze meg vissza… minket is majdnem eltalált egy nem kis darab belőle…

Az egyik darabka szegény Tóth Vera szemébe ment, aki innentől kezdve egy darabig nem nagyon látott, de a többiek is eléggé megijedtek (főleg mivel csak őket nem avatták be, hogy lesz ilyen látványelem)… mindenesetre elgondolkodtató és tanulságos volt (páran tényleg majdnem szívrohamot kaptak).

Nagyjából ezek történtek Gyálon ezen az estén…

 

dork7