Szulák show felvétele a megákkal :

 

Elkészültek a hosszabb és élménygazdagabb összefoglalók végre a Szulák showról . Kicsi kulisszatitkok, poénos történetek a megákról - saját előadásukban, és részletek, részletek, részletek… az adásból. :)

 

Az első vendég, kis meglepetésre, Baumgartner Zsolt volt, aki három fürdőruhás, manöken- alkatú hölgy koszorújában futott be a stúdióba. A szokásos baseball sapka, reklám feliratokkal teletűzdelt felső, és egy lehengerlőnek nem nevezhető beszélgetés. Volt szó nőkről, barátnőkről, vezetési stílusról, autókról, egy-két poén el is csattant, de már türelmetlenül vártam, hogy végre jöjjenek a kedvenceink :)

 

Mivel nem igazán kötött le a Szulák-Baumgartner beszélgetés, volt kis időm körbenézni a stúdióban, és egy dolog nagyon szembeötlött: minden stábtag, egy papírhalmazt szorongatott görcsösen a kezében. Közelebbről megnézve kiderült, hogy az este forgatókönyvéről van szó, amiben végig ki van emelve, ki mikor mit mond, mi a kérdés, mi rá a válasz, és ez egy picit kiábrándító volt számomra. Azt hittem ennél nagyobb szabadságot kapnak mind a vendégek, mind Szulák Andi, de tévedtem. :( Ennek ellenére viszonylag hitelesek tudtak maradni a tv néző számára, és ez a lényeg végülis .)

 

Baumgartner közben távozik, és végre jött a várva várt felkonferálás: „itt lesznek ma velünk a megasztárok ”. Tapsvihar, ováció, fütyülés tört ki a nézőtéren, mindenki már tűkön ült egy ideje :). (Igaz csak 9-en lesznek itt most, mert Gáspár Laci tegnap volt, Ibolya meg TVera pedig a mai napon, de a korábbi felvételen)

Elsőként Mujahid Zoli érkezik. Magabiztos, látszik, hogy jól érzi magát a bőrében. Gyerekkori sztori jön elő, mindez még Pakisztánban történt, és egy bábszínházról szól, ami Zoli művészi karrierének kezdetét jelentette. :) Nem elveszett gyerek lévén, összehozott egy bábelőadást, és üzleti érzékkel megáldva, jegyeket rajzolt papírlapocskákból, és pénzt próbált szedni az udvarukon tartandó produkcióért. Pirotechnikát is próbált alkalmazni egy előadásban, de a benzines vatta felgyulladt, majdnem az egész lakásuk is … és füstbe ment a terv :)

Majd jön Dorina , szokásos szerkó, nem hazudtolta meg magát, és már kezdené is a mesét… mikor Szulák Andi megjegyzi, „milyen messziről jöttél!”, „a Vajdaságból, nem igaz?” Szegény Dorina először nem nagyon érti, majd próbált helyesbíteni, hogy az talán Dér Heni, akire gondolt, nem? Szulák kapkod a fejéhez, picit azért ciki ez!

Gyors témaváltás: Mi van Barnával?, hogyan jöttek össze, mikor és hol? És már jön is a huncut kacaj, s a válasz: „igazából előbb szexeltünk , mint beszélgettünk. De mindez már a kiesésem után, történt. Tudom mások pont fordítva csinálják, de hát…”. :) Senki sem lepődik már meg a választ hallva, de egy kis derültség érezhető azért a nézőtéren. Ez a nemes egyszerűség, ez a huncut arckifejezés… hihetetlen.

Acél Gergő egy japán turné élményét osztotta meg velünk, mikor majdnem börtönbe zárták. Hallotta a fülest a barátaitól, hogy a magyar régi 20 Ft-os nagysága, súlya megegyezik az egyik japán pénzérméével, ami viszont sokkal többet ért, mint a mi kis forintunk, és csereberébe kezdett egy pénzváltógépnél. Dobálta a magyar húszasokat, és a váltó dobta vissza a sokkal nagyobb értékű japán pénz, az egyetlen probléma az volt, hogy rajtakapták, és mint mondta magáról, nem tartozik a jól füllentő emberek közé. Nem nagyon tudta kimagyarázni magát a helyzetből, nyelvi akadályok miatt sem, és a rendőrőrsön találta magát igen gyorsan. Végül elengedték, és nem is toloncolták ki az országból, de a turné vezetője, megkérte Gergőt, hogy inkább menjen haza, és így nem folytathatta a fellépéseket.

Hallhattunk egy történetet még Magdi néniről is, Gergő egyik nagy rajongójáról, aki valahogy megszerezte a fiú telefonszámát. Első beszélgetésük Gergő kiesése után pár héttel történt, amikor is reggel csörgött a telefon, Gergő azt sem tudta hol van, kivel beszél, honnan tudják a számát, de Magdi néni gyorsan megnyugtatta, hogy nem fogja őt zaklatni, csak jó kívánságait és gratulációját szeretné kifejezni. Magdi néni azóta is néha-néha telefonál… de csak kedvesen, nem tolakodóan:) Az első megás dedikálás alkalmával, gyanútlanul írogatják a kézjegyeiket a döntősök, mikor egyszercsak ott termett Gergő előtt egy középkorú hölgy, és széles mosollyal közölte: „végre találkozunk Gergőkém , én vagyok Magdi néni!!!”

Gergő ledöbben, majd gyorsan reagál, üdvözlés, ölelés…stb. Azóta is Magdi néni az egyik kedvenc rajongó Gergő életében.

Ez a rajongó kérdés egyébként állandó téma volt, mindenkitől megkérdezték az ezzel kapcsolatos élményeit, hogyan viselik a hirtelen jött népszerűséget, és hogyan kezelik ezt a rajongást, ami most körbeveszi őket. A legtöbb válasz pozitív volt.

Schmidt Barbi is belibben végre. Az elengedhetetlen kendő, és a magassarkú cipellő sem hiányozhat, jó kedvűen mosolyog. :) Bevallása szerint a célkorosztály akit megfogott a zenéje úgy cirka a 5-10 éves korosztály, bár idősebbekkel is találkozott már :))))

Jön Leslie is, és az elengedhetetlen, szürreális sztorik az „utcán felismernek” témában. Vagy éppen a „ne mondd már barátom, én ismerem a Leslit , ez itt nem Ő” történetek 1-1 kocsmában!!! Illetve a hollandiai zenélésről mesél még, amikor percről percre tartották fent magukat a barátjával, és amint a zenélésből meglett a vonatjegy ára, indultak a következő városba.

Itt van Evelyne is, és jönnek az első negatív élmények az este folyamán:(

Szulák Andi kérdése a bőrszínre irányul, hogy származott-e előnye, vagy hátránya miatta, és sokkolva hallgatom, hogy az utcán Evelyne-t megállítják, vagy csak a háta mögött odaszólnak, és ócsárolják Őt, menjen már haza, a saját hazájában érvényesüljön, ne itt bohóckodjon…stb. Komolyan nem akartam hinni a fülemnek! Látszik is, hogy elszomorodott mikor ezeket meséli és meg is viselte, de azt mondja már túllépett ezen, és próbál a pozitív dolgokra és hozzászólásokra figyelni. Majd egy édes sztori jön, egy rádióinterjúból. Egy néni telefonált be, és nyugtatta meg Evy-t , hogy ő az egyik kedvence, és hozzátette, hogy tudja milyen nehéz is a romáknak érvényesülni ebben a mai világban, és ennek ellenére milyen jó amit csinál ! Sok sikert kívánt és nem is tudta meg, hogy Evelyne nem is roma származású :)

Teljes jóindulat áradt a néni hangjából, megerősítést szeretett volna csak adni és szeretetet, csak egy kicsi információhiányban szenvedett szegény. Evelyne nem haragudott, csak mosolygott.

Végre meghalljuk a régóta várt Schmidt Vera nevet a felkonf-ban . Érkezik is már Verus , óriási hangzápor, taps közepette :) Szulák Andi nem igazán van egy hullámhosszon Verával sajnos, és így nem is nagyon tud olyan kérdést feltenni, ami felkapná, és vinné a beszélgetést, legalábbis ez érezhető kívülről nézve. Kicsit furcsa volt, hogy azt akarta sulykolni végig, hogy Vera egy bezárkózott lány, aki kinyílt végre. Bár hozzátette, hogy szerinte Vera a változott a legtöbbet előnyére a csapatból, és hogy úgy érzi a többi mega is örült ennek a változásnak.

És érkezik az elengedhetetlen kérdés, „hogy állsz a rajongók áradatához?” Verus köszöni szépen jól, eddig még tudja kezelni az adódott helyzeteket vagy fura szituációkat. A fiúk és a hűség a következő téma, meg a család mit szólt… sajnos picit sablonkérdések voltak, és nem hagyták Verust igazán érvényesülni.

 

Végül, de nem utolsósorban jön Edmond is, akinek már készítik is a késdobáló felszerelését. De vajon kit fog körbedobálni? Balázs igen mókásan megjegyezte, hogy biztos nem Szulák Andit, mert eltakarná azt az egész westernes benyomást keltő falapot, amit kihelyeztek erre a célra, és a kések már nem is férnének el mellette:) Így a választás Evelyne-re esett. Szegény félt egy kicsit, amit nem is csodálok, és az egyik kés súrolta is a vállát! De ép bőrrel megúszták a mutatványt végül, a közönség meg jól szórakozott.

Edmond elmondta még, hogy igaz, tényleg lesz lemeze.

 

A beszélgetések véget értek, -(biztosan tudom, hogy sok minden érdekes, és vicces sztori kimaradt most ebből a beszámolóból, ezért ne haragudjatok kérlek, de a műsorban mindent megláttok majd. Bár még nem tudom, mikor fogják leadni, remélem minél előbb.)

 

És végre kezdődött az este fénypontja!!!!!!! A dalok !!!!! Újra énekelnek, és mást mint eddig!!!

 

Na lássuk:

A párosítások: Mujahid Zoli-Dér Heni; Leslie-Verus ; Edmond-Dorina ,

és Evelyne , Schmidt Barbi és Acél Gergő szólóban énekelt..

 

Elsőként Mujahid Zoli és Dér Heni az örökzöld (legutoljára a Bagi-Nacsában elhíresült) Korda György-Balázs Klári duettet adta elő: a Mamma Maria-t

Itt kezdődött a felhőtlen nevetés, mert Zoli úgy elkapta Korda György gesztusait, kézmozgását, hogy Bagi-Nacsa kispiskóta volt hozzá képest. Dér Heni meg frenetikus, rózsaszín ruha, derék tájékon hatalmas öv, olyan arckifejezések, hogy addigra már fájt az összes arcizmom a nevetéstől, és majdnem leestem a székemről…

 

Schmidt Barbi cigánylánynak öltözött és a „Kék a szemé”-t adta elő (Ibolya, aki időközben bejött a stúdióba és leültették egy kamerával szembe szegényt (bár élvezte, hogy végig veszik őt, én úgy láttam,) szakadt a nevetéstől, mikor meglátta Barbit abban a maskarában). Jött az elengedhetetlen 'hoppá-hoppá' kiáltás, a csattintgatások , és a kihívó felsőtest- és mellrázás.:) Úgy tűnt élvezi amit csinál, és a közönség addigra már vastapssal díjazta a produkciót.

 

Majd Evelyne következett, kedves, kislányos mosolyával. Ő is picit roma beütésű felszerelésben jött ki a színpadra, vörös rózsa a hajban, kendő a vállon, mély dekoltázs, amiből majdnem baj is lett ( Janet Jackson és a superbowl párhuzamban értendően), bár próbálta minden testrészét ruhán belül tartani…:) Ibolya ennél a számnál is elemében volt, ugrált tapsolt, táncolt…stb. a nézőtéren.

A dal egyébként, a „Hosszú fekete haj” volt, és nagy sikert aratott.

Majd az est (számomra mindenképpen) leges leges leges legnagyobb élménye következett:

Leslie-Verus páros: Time of my life (a Dirty dancing betétdala).

Elsőként Leslie jelent meg ízlésesen picit kigombolt fehér ing, köves nyaklánc, majd az első taktusok, -ováció, taps, fütty, kezdett mindenki megőrülni a nézőtéren. És Leslie elkezdett énekelni, lágyan, simogatóan, nem hittünk a fülünknek. És jött a válasz az első sorokra, Verus belépett a színpadra (még nagyobb taps, ováció fogadta) és megcsillogtatta finom hangját, teljesen kiegészítették egymást. Nagyon összeszokottnak tűntek. Mind a mozgásuk, mind a hangszínük, mind a hangerősségük kellemesen harmonizált, nagyon együtt voltak.

A tánc különösen tetszett, picit kihívó, de természetes volt, és ez is nagyon egyben volt.

Nem akarok tovább áradozni, de érdemes lesz megnézni… fantasztikus élmény.

(megkockáztatom, hogy ez a duett jobban sikerült, mint a Gáspár Lacis, pedig az sem volt semmi, de ezt csak zárójelben merem leírni, mindenki döntse el maga).

 

Jött Edmond és Dorina , (Jaj, cica eszem azt a csöpp kis szád) szuper volt a végeredmény, Dorina olyan magas hangokat ütött meg, hogy sokaknak elkerekedett a szeme. A vastaps ekkor már kb.20 perce tartott, és egyik produkció jobb volt, mint a másik.

 

Végezetül Acél Gergő magánszáma következett, (Lady Karnevál) lezselézett haj, cseh dalszöveg, zárószám .

Fergeteges hangulat, becsusszannak a többiek is, és finálét tartanak. Az egyetlen probléma, hogy Gergőn kívül más nemigen tudta a cseh szöveget! De ez nem vont le az összértékből.

Egyszercsak Szulák Andi is belibben a képbe, következne a lekonferálás, a szám még tart, vastaps, már csak 10 másodperc és vége az adásnak, Andi elkezdi a lekonferálást, mikor zene hirtelen leáll, mikrofonon beszól az éterbe egy távoli hang, senki nem érti mi történt!

Mindenki áll és várja mi lesz, mi történhetett, miért álltak le? Lassan-lassan a nagy tanácstalanságban kiderül, hogy valaki felállt a nézőtéren felvétel közben, meg a megák se álltak jó helyen egyszer-kétszer, és volt még valami zenei probléma is.

Jön föntről az isteni hang a távolból, „ mégegyszer felvesszük gyerekek!”

Mindenki áll szótlanul, Schmidt Barbi az első aki megszólal határozottan és igen hangosan : „Hát ÉN ezt a számot mégegyszer NEEEEEEEM!” Nem lett igaza, mert Ő is, mint ahogy mindenki más is elénekelte mégegyszer a dalát, kezdődött elölről az utolsó fél óra. De ahogy ilyenkor ez már lenni szokott, Edmondék rontottak, így mindenki megijedt, hogy harmadszorra is újra kezdhetik a felvételt, de a többiek megúszták, csak Edmond és Dorina triplázott . Náluk viszont félő volt, hogy lesz negyedszer is, mivel az egyes számok között 5 másodperc, (vagy kevesebb), volt az átmenet, amíg meghajolhattak, ünnepelhették őket, és utána oldalra el kellett vonulniuk. Ennek ellenére Edmond annyira megörült, hogy harmadszorra minden rendben ment, hogy fél percig hajlongott, ünnepeltette magát, megköszönte Dorinának . A végén a slusszpoénként pedig (annak ellenére, hogy az összes stábtag egyre idegesebben mutogatta a kamera mögül, hogy gyorsan húzódjanak félre, hogy összetudják vágni az átmeneteket), Edmond felkapta Dorinát és kivitte a színpadról. De nem oldalra fele ment, mint ahova kellett volna, hanem ott mentek ki ahol bejöttek! Ekkor kapott szívgörcsöt az egész stáb, az adásrendezőjével az élen, és a közönség is, mert negyedszerre meghallgatni ugyanazt a számot kínzás lett volna, akármilyen jó is volt elsőre.

Így abban maradtak, hogy majd valahogy összevágják, és engedtek mindenkit útjára.

Egyébként, nem hiszem, hogy sokan bánták a dalok megismétlését a nézők közül, másodszorra is végig vastaps volt, és minden mega legalább olyan jó volt, mint elsőre. Jutalomjáték volt mindenképpen.:)))))

A továbbiak már a folyosón történtek, ahol vártuk Verát. Sikerült is találkoznunk, és nagyon örült nekünk, ami nagyon jól esett. A kétely ott van szavaiban, vajon jó volt-e ez a mai felvétel, és próbáljuk meggyőzni, hogy nagyszerű volt a dal, az interjú meg olyan amilyen kérdéseket kapott, de az sem volt rossz!!! Remélem hisz nekünk, mert tényleg igaz, hogy nagyon jó volt!!! Majd meglátjátok!:)

Közben az autogramgyűjtők rohamát állja, hihetetlen nyugalommal, majd visszatér hozzánk és tovább beszélgetünk. Kéri a kritikai észrevételeket, hogyan és min lehetne javítani, de túl sok mindent nem tudtunk mondani, egyetlen javítani való dolgot tudtam mondani, a mikrofonhasználattal kapcsolatosan, hogy bátran lehet hangosabban beszélni bele. Az Alcatrazban volt egyetlen egyszer, hogy nem lehetett hallani amit mond, pedig sok ember hegyezte a fülét, de a tömeg túlharsogta sajnos. Mást nem is nagyon tudok, amin javítani kellene. Őszintén :)

Majd kiderült, hogy valamilyen borzalmas ruhát akartak ráadni aznap este, de nem engedte, és hogy heavy metalt-t akartak énekeltetni velük…stb. de a többiek is tiltakoztak ellene!

Lassan indult a buszuk, még aznap Visegrádra kellett utazniuk, koncertet adtak, ha jól tudom, úgyhogy jön a búcsú pillanata, ami fájó, mert sosem tudom lesz-e/lehet-e legközelebb, vagy ez csak egy álom?

 

Remélem egy picit vissza tudtuk adni a hangulatot, és én is nagyon kíváncsi vagyok, hogy a tv-ben ezekből mi fog lejönni majd.

Nagyon köszönöm a figyelmeteket, ha valahol tévedés lenne (sorrendben például) azért elnézést, próbáltuk a legjobbat kihozni…:)

 

Dork7

 

04.04.10. 19:00