Interjú

(a döntők előtt)

Névjegy
Név: Schmitt Vera
Szül.: 1982. 05. 04. Miskolc
Iskolái: Szabó Lorinc Ált. Isk., Földes Ferenc Gimnázium, jelenleg az ELTE Természettudományi Karán matematikatanári szakon harmadéves.
Kedvenc énekese: Koncz Zsuzsa, Zorán, Ákos

- A te ötleted volt, hogy jelentkezel a musorba?

- Már régóta gondolkodom azon, hogy ne csak otthon, a saját magam szórakoztatására énekeljek. Ahhoz, hogy kiderüljön, örömet tudok-e okozni másoknak is a hangommal, ez a musor jó lehetoség. A barátaim is támogatták az ötletet - nyilatkozta Schmitt Vera.

- Hogy érezted magad a sokoldalú, ugyanakkor szigorú zsuri elott?

- Hatalmas bátorítás, biztatás volt, hogy pozitívan álltak hozzám. Ugyanis az a dal, amivel a válogatásról az elodöntobe bejutottam, a harmadik dalom volt. Az elsonél mélyen kezdtem, de mondták, hogy azt szeretnék meghallgatni, mire vagyok képes és próbáljak meg még egy számot. Nagyon türelmesek voltak. Az külön öröm számomra, hogy a saját dalomat ilyen pozitív fogadtatással üdvözölték. A végén úgy érzetem, mintha szárnyakon jöttem volna ki a helységbol!

- Presser Gábor meg is jegyezte, hogy egy dalíró versenyt hamar megnyernél...

- Nincs túl sok saját szerzeményem. Van,  aki azt mondja, hogy melankolikus szövegeket írok, pedig nem vagy egy romantikus alkat. Azt szeretem, ha egy dalnak van mondanivalója. Ami az elodönton adásba került, az szól ugyan egy emberrol is, de énekelek benne Istenrol, a világról való meglátásomról. Élethelyzetek ihletik a dalaimat. Nem mondanám, hogy a romantika leírna engem.

- Emlékszel, hogy milyen körülmények között született az imént említett alkotás?

- Pontosan nem emlékszem, de az biztos, hogy pesti élmény volt. Már négy éve a fovárosban élek, itt tanulok. Tetszik Budapest, nagyon sok barátot szereztem ez alatt az ido alatt. De szeretek hazajárni Miskolcra is, nincs a városnak olyan része, amihez ne kötodnék. A nyugodtság árad ebbol a innen, ebbol a szempontból hatalmas a kontraszt Pesthez képest.

- Mikor láthatunk legközelebb a képernyon?

- December 23-án lesz az utolsó elodönto, abban egy karácsonyi számot énekel a továbbjutott nyolc versenyzo. Az elso dönto pedig január 10-én lesz. Azt még nem tudom, hogy saját számot adok-e elo.

- Mit szeretnél elérni az énekléssel?

- A döntosök közül mindenki remekül énekel, és más-más stílust képvisel. Ami nekem a szívem vágya, hogy olyan számokat énekeljek, egy olyan stílust megtaláljak, ami az emberekhez eljut, a szívüket megmozgatja és reményt juttat eszükbe - mondta el végezetül Schmitt Vera.